• Ünnepélyes tanévnyitás
          • Ünnepélyes tanévnyitás

          • A Pongrácz Ágoston Alapiskola igazagtósága értesíti a Tisztelt Szülőket és a Tanulókat, hogy az ünnepélyes tanévnyitóra 2021.szeptember 2-án, csütörtökön, 9:00 órai kezdettel kerül sok az iskola udvarán. A járványhelyzet miatt az első nap az iskola épületébe csak az 1.osztályos tanulók és szülőjük léphet be. Azon tanulók, akik a gargalizálós tesztre jelentkeztek, a megnyitó után a tornaterem bejáratánál fognak várakozni a tesztelésre.

            Minden tanulónak ki kell töltenie a fertőzésmentességről szóló nyomtatványt, melyet letölthet az alábbi linken.

            Sok szeretettel várunk minden régi és új tanulót!

          • Mese padok

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Volkswagen projekten keresztül, 2500 euróhoz jutott az iskola, amelyből a mesepadokat sikerult megvalósítanunk. Köszönjük Búza Tibornak és Nagy Zoltánnak a segítséget.

          • Visszatérés az iskolába

          • Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

            A Pongrácz Ágostona Alapiskola igazgatósága ezúton értesíti Önöket, hogy a hatályos minisztériumi rendelet és a fenntartó jóváhagyása mellett 2021. április 26-tól /hétfő/ újraindul a jelenléti oktatás az 5., 6., 7. osztályos tanulók számára is. 

            Az iskolakezdés, kapunyitás 7:45 és 8:00 között történik. 

            A tanuló az osztályfőnökének leadja a kötelező nyomtatványokat, amelyeket a községi tesztelés helyszínén ( 2021. április 24. iskola tornaterme) is megtalálnak, vagy letölthetik az iskola weboldaláról is. 

            A nyomtatványokat minden héten le kell adni, ezzel igazolja ugyanis a szülő és a felső tagozatos tanuló a negatív teszteredményt. 

            Alsó tagozat – 11/a nyomtatvány, felső tagozat – 8/a nyomtatvány

            A visszatérés feltétele: 

            • A felső tagozatos tanulónak és egyik törvényes képviselőjének rendelkeznie kell egy 7 napnál nem régebbi negatív antigén, PCR vagy gargalizálós teszteredménnyel. 

            • Az alsó tagozatos tanulókat nem kell tesztelni. Ez csak ajánlatos. 

            • A tesztelés alól továbbá mentesül az,:

            1. aki átesett a COVID – 19 betegségen és belefér a 180 napos védettségi időbe. Orvosi igazolás felmutatása szükséges, ez érvényes úgy a szülőre, mint a tanulóra!

            2. aki megkapta a védőoltást – AstraZeneca vakcinával – 1. adag + eltelt 4 hét vagy Pfizer/Moderna vakcinával 2. adag + 2 hét. Szintén szükséges az oltási igazolás bemutatása, 

            3. aki rendelkezik orovosi igazolással arról, hogy mentesül a tesztelés alól egészségügyi okok miatt. 

            A tanulók az iskola bel- és külterületén egyszerű szájmaszkot viselnek. Nem kötelező az FFP 2-es reszpriátor használata. Minden tanulónál legyen pót szájmaszk és papírzsebkendő! 

            Az első hét adaptációs időszak – visszatérés az iskolába, melyre kidolgoztunk a tanulók számára egy új órarendet. Ez az órarendet az osztályfőnökök már eljuttatták a tanulóknak. 

            Bízva abban, hogy az előttünk álló tanév már zökkenőmentes lesz, várunk mindenkit sok szeretettel! 

        • Iskolanyitás
          • Iskolanyitás

          • Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

            Az iskola igazgatósága értesíti Önöket, hogy a fenntartó határozata - és a Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása alapján 2021. április 12-től (hétfő) újraindul a jelentéti oktatás iskolánk alsó tagozatos tanulói számára. (1.-4.) A tanulóknak biztosítjuk az étkezést és a napköziotthon is működni fog a megszokott rend alapján. 

            A jelenléti oktatás feltételei: 

            • A tanuló törvényes képviselöjének rendelkeznie kell egy 7 napnál nem régebbi negatív antigén vagy PCR teszttel. 

            • A tesztet a kezdés napján a szülő gyermeke osztályfőnökének mutatja be. 

            • Ha a törvényes képviselő az utóbbi időben átesett a Covid-19 megbetegedésen és erről a körzeti orvos által kiadott igazolással rendelkezik, ez a 3 hónap lejártáig helyettesíti a negatív teszteredményt. Az erről szóló igazolást is be kell mutatni! 

            • A fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozatot /8a.melléklet/ szintén leadja az osztályfőnöknek. 

            • A nyomtatvány letöltehető az oktatásügyi minisztérium holapjáról vagy iskolánk weboldaláról is. 

            • A törvényes képviselő ezt a nyomtatványt beszerezheti a községi tesztelés helyszínén, a Pongrácz Ágoston Alapiskola tornatermében, 2021. április 10-én.  

            • Az alsó tagozatos tanulóknak nem kötelező a negatív teszteredmény felmutatása. 

            • Ha a tanulóért a tanítás után nem a szülő jön, annak a személynek is negatív teszteredménnyel kell rendelkeznie. 

            Iskolanyitás: 

            • A tanulók az iskolába az öltőzőn keresztül jönnek be, reggel 7:45 és 8:00 között, ahol az osztályfőnök fogja őket várni.

            • A szülő az épületbe nem léphet be.

            • Az iskolában a higiéniai szabályokat betartva kötlező a szájmaszk viselete. Az alsó tagozaton nem kell FFP2 típusú szájmaszkot használni. 

            • Minden tanulónak be kell bizotsítania naponta a 2 szájmaszkot és papírzsebkendőt. 

            • A karanténban lévő család gyermeke nem jöhet iskolába, akkor sem, ha tünetmentes. 

            A felső tagozatos tanulók esetében továbbra is távoktatás van érvényben. Amennyiben változás áll fenn, időben jelezni fogjuk. Kérem kövessék figyelemmel az iskola, a község  FB oldalát és weblapját! 

            A megértést köszönjük! Szeretettel várunk mindenkit! 

          • Figyelem !

          • Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

            Az Oktatási minisztérium rendelete alapján a felső tagozatos tanulók (5.-9. évfolyam) 2020.október 26-tól (hétfő) előreláthatólag 2020. november 27-ig (péntek) távoktatásban részesülnek. Ez az időszak a járvány alakulása függvényében változhat. A távoktatás nem tévesztendő össze a szünettel. Kötelező mindenki számára, csak az oktatás formája változik. 

            Tudnivalók:

            • Minden évfolyam új órarendet kap, amelyet be kell tartani úgy a tanulónak mint a pedagógusoknak.

            • A napi online tanítás reggel 9:00-től kezdődően max. 3 tanítási órán keresztül fog tartani, ami nem kell, hogy 45 perces legyen. 

            • A tanulók a pontos órarendet az elkövetkező hetekre hétfőn – 2020.okt.26-án fogják készhez kapni. 

            • A tanulók az iskolavezetés és a pedagógusok által elfogadott online platformot fogják használni, amelyek használatáról minden tanulót kiiskoláztunk, kipróbálták. Ezek elsősorban a következők:

            www.bezkriedy.sk ide kapják a tanulók a házi feladatokat, amelyeket ide is kell visszaküldeni, továbbá ide küldik a pedagógusok a vázlatokat, jegyzeteket, videókat stb. Amennyiben a szülő megadja az e-mail címét, azonnali értesítést kap, hogy gyermeke kapott új feladatot. Ha nincs megadva e-mail cím, ezt a szülő beállíthatja a (Nastavenia) alatt, miután a gyerek bejelentkezett az oldalra. Így pontosan figyelemmel lehet követni a tanuló tevékenységét. 

            Messenger csoport – minden osztály kialakította a közös kommunikációra, kis csoportos online órák megtartására / max.6 tanuló/

            Zoom, MS Teams -  az online órák megtartására + a pedagógusok későbbi utasításai és lehetőségei alapján más online felületek is szóba jöhetnek

            • A pedagógusokat naponta reggel 9:00-től 16:00-ig lehet telefonon, üzenetben, messengeren elérni, ezt az időpontot kérjük betartani! A hét vége mindenki számára jelentse a pihenést és a felkészülést a következő hétre! Kérem ne felejtsék, hogy a pedagógusoknak is családjuk van, sok esetben több gyerekkel, és a munkahelyi dolgukon kívül még nekik is foglalkozniuk kell saját gyermekeik előmenetelével! Megértésüket köszönjük!

            • Amennyiben az osztályfőnök nem tud segíteni, kérésük vagy kérdésük van, hívják az iskola igazgatóságát, elérhetőség az iskola weboldalán található. 

            A tanuló kötelessége a távoktatáson lehetősége szerint részt venni, a tananyagot megtanulni, a házi feladatokat leadni, az online oktatásba bekapcsolóni. Egyedi esetekben konzultációt kérni a pedagógustól.

            Kérjük a szülőket, hogy fokozottan ellenőrizzék gyermeküket, hogy részt vesznek-e a távoktatáson. 

            Minden hét végén az osztályfőnök jelzi a szülő felé, hogy ki nem kapcsolódott be a távoktatásba, melyet a szülőnek kell megindokolnia. 

            A tanulók megkapták a bejelentkezési kódjaikat a www.bezkriedy.sk oldalra, ahová az iskola igazgatósága továbbítani fogja a többi információt, rendeletet, értesítés /oznam/ formájában. 

            Minden fontos dologról tájékoztatást kapnak az iskola weboldalán is: 

            www.suli-negyed.edupage.org.  

            Az Oktatási minisztérium honlapján is megtalálhatják az aktuális információkat: www.minedu.sk, vagy www.ucimenadialku.sk

            Reméljük a legjobbakat, ami az, hogy mielőbb mindnyájan egészségesen visszaülhetünk az iskolapadba! Ehhez kitartásra, ösztönző erőre és sok türelemre lesz szükség. Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy gyermekük érdekében segítsék a mi munkánkat.

            Tisztelettel: Krommel Gabriella

                  igazgatónő

            Negyed, 2020.október 23. 

          • Értesítés

          • Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!


            A negyedi Pongrácz Ágoston Alapiskola igzagtósága értesíti a Tisztel Szülőket
            és a Tanulókat, hogy az ünnepélyes tanévnyitóra 2020.szeptember 2-án, szerdán
            9:00-kor kerül sor az iskola udvarán.


            Kérjük a Szülőket és a Tanulókat, hogy betartva a Covid-19-re vonatkozó
            egészségügyi előírásokat, szájmaszkban érkezzenek. Az iskola épületébe csak az
            elsősöket kísérő szülők léphetnek majd be.


            Továbbá minden szülőnek kötelessége kitölteni 2 nyomtatványt a tanuló
            egészségi állapotáról, melyet hozzanak magukkal! A nyomtatványok letölthetőek
            az iskola weboldaláról. Akinek erre nincs lehetősége, átveheti ezeket augusztus
            31-ig az iskola épületében.

             

          • Koronavírusos tanévkezdés

          • 1. A SZK Oktatásügyi Minisztériumának rendelkezése alapján 2020. szeptember 2-tól a tanévkezdés minden tanuló számára kötelező, a tanítás pedig az iskola működési rendje szerint zajlik.

            2. Az iskola a tanév folyamán az aktuális intézményi járványügyi helyzetet figyelembe véve a következő módon működik:

            • zöld fázis: az iskolában egyetlen tanulónál és alkalmazottnál sem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja,
            • narancssárga fázis: az iskola tanulói és/vagy alkalmazottai körében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja,
            • piros fázis: fertőzött az iskola 2 vagy több tanulója/ nem pedagógiai alkalmazottja, vagy egy pedagógusa.

            3. A tanév a zöld fázisban indul.

             

             

            4. A tanuló iskolába lépésének napján átadja a bejáratnál a törvényes képviselő által kitöltött becsületbeli nyilatkozatot, amely az iskola honlapjáról letölthető. A becsületbeli nyilatkozat újbóli leadása kötelező a 3 napot meghaladó hiányzás esetén.

            5. A szülőnek be kell biztosítania gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papír zsebkendőt.

            6. Amennyiben a szülő a gyermekén a COVID-19 tüneteit tapasztalja, haladéktalanul értesíti erről a gyermeke orvosát és az iskola igazgatóját. A szülő köteles a gyermeke számára elrendelt karatén tényét is azonnal jelenteni az igazgatónak.

            7.Ha a fertőzés tünetei a tanulón vagy az alkalmazottakon az iskolában jelentkeznek, haladéktalanul az iskolában erre a célra kijelölt, izolációs helyiségbe kell kísérni a személyt, majd biztosítani, hogy mielőbb elhagyja az iskolát, ill. jelenteni ezt az igazgatónőnek. Az intézmény ekkor a narancssárga, ill. piros fázisra vonatkozó intézkedéseket követi.

            8. A tanítás menete a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott alapelve szerint szerveződik: szájmaszk – távolságtartás – kézfertőtlenítés.

            9. Az iskola biztosítja az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítést. Az osztálytermekben és az illemhelyeken szintén biztosított a napi többszöri kézmosás lehetősége.

            10. Az AI 1-4. évf. tanulói és pedagógusai számára kötelező a szájmaszk viselete minden esetben, ha elhagyják az osztálytermet. Az AI 5-9. évf. és a gimnázium tanulói és pedagógusai számára 2020. szeptember 14-ig kötelező a szájmaszk viselete tanítás alatt is.

            11. 2020. szeptember 14-ig a tanulók lehetőség szerint ugyanabban a teremben tartózkodnak. Az osztálytermekben, amelyekben tartózkodnak a tanulók, intenzív és gyakori szellőztetés ajánlott a nap folyamán.

            12. 2020. szeptember 18-ig az iskola tornaterme és erősítőterme nem használható, valamint ezekben a hetekben az alapiskolában az úszásoktatás is szünetel.

            13. Az iskola biztosítja a kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, a felületek napi szinten történő többszöri fertőtlenítését, a padló felmosását, a toalettek dezinfekcióját, takarítását.

            14. A tanulók étkeztetését az iskola előre meghatározott időrend szerint biztosítja.

            15. Szülő nem léphet be az iskola épületébe, kivéve az alapiskola 1. évfolyamában tanulók törvényes képviselőit.

             

             

             

          • Tisztelt szülők

          • A SzK oktatásügyi miniszterének rendelete alapján 2020. június 22-től az alapiskolák felső
            tagozatosai is visszatérhetnek a tanintézményekbe. Az iskolalátogatás továbbra is csak
            önkéntes alapon valósul meg, tehát nem kötelező.

            A Pongrácz Ágoston Alapiskola a következő rendszer szerint működik majd:

             2020. június 22. - június 30.

               - A tanulók iskolába érkezése 8,00 - 8,30 között
               - Tankönyvek leadása a 8. és 9.osztályokban (jún.22.)
               - Esetlegesen elmaradt leckék leadása, bemutatása, számonkérése szerdáig
               - Módszertani bizottságok, tantárgybizottságok ülései
               - Tankönyvek leadása a 6. és 7. osztályokban (jún.23.)
               - Osztályok rendberakása, szekrények kiűrítése, faliújságok leszedése (jún.24.)
               - Év végi osztályzó konferencia
               - Osztályprogramok – (jún.25. -26.)
               - 8.o. előkészületei a ballagásra ( jún.29.)
               - Június 30. – TANÉVZÁRÓ
                           o  Ballagás – 9:00
                           o  Bizonyítványosztás, tanév kiértékelése 10:00 (időjárás függvényében - az
                               iskolaudvaron vagy a folyosón)

            Azon felső tagozatos tanulók, akik június 22-től visszatérnek az iskolába, az első nap hozzák
            magukkal a kitöltött és a törvényes képviselő által aláírt nyomtatványt, mellyel a szülő
            igazolja gyermeke egészségügyi állapotát. A nyomtatvány letölthető (Príloha č.2 Vyhlásenie)
            az iskola weboldaláról www.suli-negyed.edupage.org vagy a www.minedu.sk oldalról.
            Kérjük a szülők megértését, hogy ebben a tanévben a 6.-9. évfolyamos tanulók számára nem
            áll módunkban ebédet biztosítani, ők naponta 12:00-ig tartózkodhatnak majd az iskolában.
            Amennyiben a szülő nem engedi gyermekét iskolába, kötelessége a tanuló tankönyveit
            behozni, az osztályfőnöknek leadni, és az esetlegesen hiányzó tankönyv árát megtéríteni.


            Rozdhodnutie_ministra.pdf​​​​​​​

            Priloha_c._2_Vyhlasenie.docx

          • Felhívás

          • Tisztelt Szülők!

            A SZK Oktatásügyi minisztériumának rendelkezése alapján 2020. június 1-jétől megindul az oktató-nevelő munka a Pongrácz Ágoston Alapiskolában, az alsó tagozat (1.-4.évf.) és a felső tagozat 5.évfolyama számára. Az iskolai oktatás önkéntes alapon történik, a tanuló törvényes képviselője dönti el, hogy él-e ezzel a lehetőséggel. Amennyiben a szülő ezt elutasítja, az iskola köteles gyermeke számára biztosítani a távoktatást, a már eddig megszokott módon. 

            Az oktatásügyi minisztérium irányelveket, útmutatásokat fogalmazott meg az oktató-nevelő munka megkezdéséhez. Ezek alapján iskolánk kidolgozta az új működési rendet, melyet az Önök rendelkezésére bocsátunk. Bővebb információ az iskola weboldalán érhető el. www.suli-negyed.edupage.org

            A legfontosabb tudnivalók a június 1-jei nyitáshoz:

            • a tanulók 8:00 és 8:30 között érkeznek az iskolába, szájmaszk használata kötelező,

            • a szülő átadja a nyilatkozatot, melyben kijelenti, hogy gyermeke nem fertőzött a COVID – 19 vírussal, illetve nincs házi karanténban, sem vele együtt élő családtagjai,

            • a szülő gyermekét az épület bejáratáig kísérheti, közben betartja a 2m-es távolságot,

            • az iskola gondnoka megméri a gyermek testhőmérsékletét (max. 37 °C), majd beengedi az öltözőbe,

            • az öltözőben elhelyezi a tanuló a pótszájmaszkot a szekrényébe és átváltja a cipőjét,

            • a takarítónők fertőtlenítik a tanulók kezét,

            • a szájmaszkot a tanuló a tanulócsoportján belül nem használja, de ha mosdóba, folyosóra, ebédlőbe megy, kötelező azt viselnie,

            • a szabadban történő foglalkozások alkalmával a szájmaszk viselete nem kötelező,

            • a tanítás blokkosítva történik, melyről bővebb információt kapnak a tanulók az első iskolanapon

            • a csoportok eloszlása a következő:                                                                                                              1. csoport: 1.o – 3.o.                                                                                                                                    2. csoport: 4.o.                                                                                                                                                 3. csoport: 5.o.

            • az egyes csoportokkal ugyanaz a pedagógus foglalkozik egész héten, délután a napközis tanító néni váltja őt,

            • a csoportok egymás közt nem keveredhetnek sem a tanítás alatt, sem az ebédlőben, sem pedig a szabadban eltöltött foglalkozások ideje alatt,

            • amennyiben a csoportok létszámában nagymértékű változás állna fel, az igazgatónak jogában áll a következő héttől átszervezni a csoportokat,

            • az oktató-nevelő munka  8:30-tól tart 11:30-ig az 1. csoportnak                                                                                                          8:30-tól tart 12:00-ig a 2. csoportnak                                                                                                             8:30-tól tart 12:30-ig a 3. csoportnak

            • a napközis foglalkozás délután 15:30-ig van biztosítva,

            • a tanulókért érkező szülők az épület bejára előtt várakoznak a gyermekeikre, nem lépnek be az öltözőbe.


            Dodatok_prevadzkovy__poriadok_ZSS_COVID_19_ZS_aP_s_VJM_Neded.pdf

            DODATOK-Prevadzkovy_poriadok_2020.pdf​​​​​​​


        • Rozvrh
          • Rozvrh

          • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 7. 9. 2023
        • Suplovanie
          • Suplovanie

          • Pozrite si suplovanie a iné každodenné zmeny v rozvrhu. Posledné suplovanie bolo vypublikované: 17. 5. 2024
        • Používateľské kontá
          • Používateľské kontá

          • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.